Muutosjohtaminen

Henkilöstö on keskeisin osa yrityksen tuottavuutta ja onnistunutta liiketoimintaa. Innoman on ollut onnistuneesti mukana rakentamassa tuloksellista HR-toimintaa useissa yrityksissä. Innoman tunnetaan mitattavasti vaikuttavien asiantuntijapalveluiden tuottamisesta. HR-prosessien kehittäminen on keskeinen osa Innomanin kokonaiskehittämisen palveluiden tarjoamaa.

Innomanin HR-asiantuntijat auttavat asiakasyrityksiä rakentamaan ja toteuttamaan toimivaa ja sujuvaa henkilöstöjohtamista ja henkilöstöhallintoa. Asiakasyrityksemme turvautuvat apuumme erityisesti henkilöstömäärän kasvaessa sekä muutostilanteissa.

Keskeiset osaamisalueemme liittyvät työkykyjohtamiseen, HR-vuosikellon rakentamiseen, henkilöstötuottavuuteen, henkilöstötyytyväisyyden parantamiseen, muutosjohtamiseen, henkilövakuuttamiseen ja viranomaisvaatimusten toteuttamiseen.

Palveluitamme ovat mm.

  • Työkykyjohtamisen mallit
  • Henkilöstötyytyväisyyskyselyiden toteuttaminen
  • Organisaation muutoskyvykkyyden arviointi
  • Henkilövakuuttamisen kilpailutusmalli
  • Yksilöohjauksen palvelut
  • Työnohjauspalvelut
  • Esimies- ja ryhmävalmennukset
  • Viranomaisdokumentaation varmistaminen
  • Muutosjohtamisen palvelut

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Leena Koponen

myyntipäällikkö
+358 40 505 5096
leena.koponen@innoman.fi

Muut palvelut

Liiketoiminnan kiihdytyslaboratorio

Strategia
Konkreettinen kehityspolku
Kansainvälistymissuunnitelma
Muutosjohtaminen

Lue lisää

Tuottava ERP-projekti

ERP-projekti on yrityksen liiketoiminnan ja prosessien kehittämistä. Teknologiset ratkaisut ovat keinoja toteuttaa yrityksen strategiaa, ohjata prosesseja ja kehittää tuottavuutta. Onnistunut ERP-projekti edellyttää ammattimaista projekti- ja muutosjohtamista.
Innoman on ERP-toimittajista riippumaton asiantuntijayritys.

Lue lisää

Innovaatiopalvelut

Innoman auttaa tekemään innovaatiotoiminnasta systemaattista. Tarjoamme työkaluja innovaatiotoiminnan tuottavuuden parantamiseen. Yhteisen työskentelyn tuloksena syntyy uusien tuotteiden, palveluiden, liiketoimintamallien ja ekosysteemeiden innovaatioita. Samalla yritykseen jää toimivat työkalut innovaatiotoimintaan.

Lue lisää

Muutosjohtaminen

Innoman auttaa asiakasyrityksiä muutoksen johtamisessa ja luottamuksen vahvistamisessa organisaation ihmisten kesken. Tarjoamme menetelmät ja työkalut muutoksen merkityksen ja tavoitteiden kirkastamiseen sekä henkilöstön innostamiseen.

Lue lisää

Lue blogikirjoituksia aiheesta

Suvi Tapio 14.7.2018

Kenen velvollisuus työkykyjohtaminen on?

Työkykyjohtaminen on yrityksen tuloksen perusta. Se ei ole ainoastaan HR-osastoa koskettava asia, vaan tärkeä osa koko yrityksen strategiaa.

Lue lisää
Tarja Pere-Druey 11.2.2018

Pitääkö odottaa, että irtisanotaan?

Mitä jos työntekijän irtisanoutumista helpotettaisiin eikä karenssia olisi? Aiheuttaisiko se työelämään positiivista liikehdintää?

Lue lisää
Mikko Hintsala 21.2.2018

Miksi tasa-arvosuunnitelma on tärkeä?

Selvitys tasa-arvon toteutumisesta yrityksen sisällä tekee todellisen tilanteen näkyväksi ja se saattaa olla yllätys.

Lue lisää
Sanni Harju 18.1.2018

Kiire tappaa hyvän asiakastyön

Juosten kustun työn lopputulos on valitettavan usein prosessinsa näköinen, myös asiakastyössä, eikä sillä saavutettu näennäinen voitto kanna järin pitkälle.

Lue lisää