Esa Viitamo

Esa Viitamo

asiantuntija
+358 40 503 2209
esa.viitamo@innoman.fi

Esa Viitamo, TkT, erityisesti innovaatioiden johtaminen asiakas–toimittaja-rajapinnassa sekä palveluliiketoiminnan tuottavuus. (Väitöskirja käsitteli liikepankkitoiminnassa esiintyviä tuottavuusstrategioita ja niitä tukevia organisaatio- ja johtamismalleja.)

Esan missiona on saada toimialatutkimuksen tulokset hyötykäyttöön yritysten kanssa toteutettavissa kehityshankkeissa. Samalla yritysten liiketoimintojen ja käytänteiden uudistaminen ovat rakennuspalikoita tieteen kehitykselle, mikä luo positiivisen kierteen.

Esalla on pitkä työrupeama tutkimuksen ja elinkeinoelämän välimaastossa.
– Kokemus Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tytäryhtiössä Etlatieto Oy:ssä opetti, mistä teollisten klustereiden ja niissä toimivien yritysten kilpailuedut syntyvät. Vuodet Wienissä systeemitutkimuksen parissa (International Institute for Applied Systems Analysis, IIASA) puolestaan jäsensivät elinkeinostrategian, tutkimuksen ja kilpailukyvyn riippuvuussuhteita, Esa kuvaa.

Lisäksi Esa on toiminut kilpailukykyasiantuntijana Työ- ja elinkeinoministeriössä sekä vastannut Aalto-yliopistossa yritystenhankkeiden toteutuksesta tuotantotalouden laitoksella.

Työ asettaa tiettyjä reunaehtoja Esan harrastustoiminnalle.
– Pakosti sitä joutuu nykyään valikoimaan. Ne, mistä en aio luopua ovat äijäfudis, kuntosalikuviot, pianotaiteilu sekä uudempana lajina lintuvalokuvaus yhdessä jälkikasvun kanssa, Esa kertoo.

Lue tämän henkilön tekstejä

Blogi 27.4.2018

Yritysten T&K-yhteistyössä on käyttämätöntä potentiaalia

Pk-toimittajan osallistaminen veturiyrityksen tuotekehitysprosessiin on tulevaisuuden trendi.

Lue lisää