Sara Korkeamäki

Sara Korkeamäki

Visuaalinen suunnittelija
+358 45 261 5006
sara.korkeamaki@innoman.fi

Sara Korkeamäki, visuaalinen suunnittelija

Sara on Innomanin tuorein vahvistus. Hän aloitti työskentelyn Innomanissa lokakuussa 2020 työkirjaprojektin visuaalisena suunnittelijana, minkä jälkeen hän on jatkanut vastaavissa tehtävissä.

– Innomanin työtehtävissä minua kiinnostaa eniten itseni kehittäminen luovan suunnittelualan ammattilaisena. Tämä on ensimmäinen virallinen, omaan alaani liittyvä työ, ja olen innoissani saatuani mahdollisuuden päästä kokeilemaan siipiäni jo opiskeluaikana. Lisäksi haluan kehittää yhteistyötaitojani, oman mielipiteeni esittämistä sekä tulla itsevarmemmaksi suunnittelijana.

Tulevaisuudessa Sara haluaa olla maisema-arkkitehti. Opintoja Aalto-yliopistosta on kertynyt jo kolmen vuoden verran, joista kaksi ensimmäistä muotoilun, ja viimeisin maisema-arkkitehtuurin pääaineessa. Maisema-arkkitehtuurissa Saraa kiinnostaa eniten ihmisten ja luonnon välisen yhteyden vahvistaminen sekä ilmastonmuutosta hillitsevien ratkaisujen suunnittelu.

– Tunnen suurta yhteyttä luontoon. En voisi tuntea olevani enemmän elossa, kuin istuessani keskellä luontoa ja seuratessani, kuinka maailma elää ympärilläni. Kuinka hauki lipuu kirkkaassa rantavedessä, kuinka hämähäkki punoo verkkoaan ja nappaa saaliinsa, tai kuinka tuhannet hanhet lentävät yötaivaan halki. Silloin tunnen olevani kokonainen. Haluan auttaa muita ihmisiä löytämään tämän kulutusyhteiskunnan, somemaailman ja betoniviidakon kätkemän puolen itsestään maisema-arkkitehtuurin avulla. Luonnolla on tärkeä merkitys myös suunnittelussani inspiraation ja voimavarojen lähteenä.

Vapaa-ajallaan Sara pyöräilee, maalaa, käy kuntosalilla, liikkuu luonnossa sekä puuhailee kaikenlaisia luovia projekteja. Viimeisimpänä projektinaan hän on tutkinut luonnonpigmenttejä sekä niiden käyttöä maalaamisessa.