Toiminnanohjausjärjestelmän tehostaminen

Kokemuksemme perusteella yritysten toiminnanohjausjärjestelmät ovat usein pahasti vajaakäytössä. Kun kaikkia järjestelmän tehoja ei oteta irti, yritys menettää niin rahaa, kuin kaiken sen hyödyn, minkä toiminnanohjausjärjestelmä voisi yrityksen liiketoimintaan tuottaa.

 

ERP-konsulttimme voi auttaa yritystänne esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • Toimintanne kasvaa ja toiminnanohjausjärjestelmältä vaaditaan enemmän
  • ERP-konsulttimme lähtee hakemaan kanssanne lisää kilpailuetua ERP-järjestelmää kehittämällä. Järjestelmään voidaan tuoda uusia teknisiä ratkaisuja, jotka edistävät yrityksenne liiketoimintaa. Esimerkiksi sisälogistiikan ohjauksessa on usein paljon kehittämisen varaa.
 • Käyttöönottoa ei ole tehty tarpeeksi laajasti
  • Kokemuksemme mukaan monissa yrityksessä hyödynnetään vain pieni osa, jopa 20–30 % olemassa olevan toiminnanohjausjärjestelmän mahdollisuuksista. Tämä voi johtua siitä, että on haluttu pitää kiinni vanhoista menetelmistä. ERP-konsulttimme auttaa yrityksenne johtoa viemään muutoksen läpi ja sitouttamaan koko henkilöstön järjestelmän hyödyntämiseen.
 • Maailmalla tapahtuvat muutokset pakottavat yrityksenne muuttumaan
  • Liiketoiminnan muuttuessa toiminnanohjausjärjestelmää täytyy muuttaa sen mukaan. ERP-konsulttimme auttaa teitä peilaamaan ERP-järjestelmäänne nykytilanteeseen ja etsimään parhaat tavat hyödyntää sitä.
 • Nykyinen ERP-järjestelmä halutaan osaksi jälkilaskentaa
  • Yksittäisen toimituksen kannattavuus on usein yrityksissä hämärän peitossa. Yrityksen täytyy kuitenkin aina tietää, paljonko toimitus on tullut maksamaan. ERP-konsulttimme voi auttaa yritystänne laajentamaan olemassa olevaa ERP-järjestelmäänne niin, että se kattaa myös sisäisen laskennan, jälkilaskennan, analysoinnin ja raportoinnin. Näin saatte toiminnan kannattavuuteen aivan uuden, tärkeän näkökulman.

 

ERP-järjestelmän vajaakäytön riskit

 • Taulukkopohjaan kehitetyissä ohjelmissa virheiden mahdollisuus on suuri.  Kun tähän lisää sen, että usein ohjelma on yhden ihmisen takana, riski menettää kaikki tuo tieto ihmisen lähtiessä on valtava.
 • Kun ERP-järjestelmää ei hyödynnetä riittävän laajasti, on suuri riski siihen, että laadun valvonta ontuu. Tästä voi seurata yritykselle erittäin ikäviä laatupoikkeamia ja mainehaittoja.
 • Täysin irrallisilla työkaluilla tehtävät työt tarkoittavat ylimääräistä työtä. Haaskatut resurssit ovat pois tuottavasta työstä.

”Emme saaneet järjestelmien valmiilla liittymillä tuotettua tarvittavan hienojakoista talousdataa talousohjauksia varten. Tarvitsimme erillisen integraation. Innoman ehdotti kokemuspohjaisesti Dellin Boomia ratkaisuksi – joka olikin se, mitä tarvitsimme. Oli helpotus, että ryhmässämme oli Innomanin asiantuntija, joka tiesi miten järjestelmätoimittajien kanssa toimitaan.”
Granlund Oy:n talous- ja hallintojohtaja Sirpa Sinkkonen

Lue lisää Granlundin kokemuksista täältä

Minkälaisia tarpeita teillä on toiminnanohjausjärjestelmä- ja ERP-konsultointipalveluihin liittyen?

VARAA ILMAINEN ETÄTAPAAMINEN ASIANTUNTIJAMME KANSSA JA KERRO TAVOITTEISTANNE JA TARPEISTANNE. TUODAAN YHDESSÄ ERP-JÄRJESTELMÄNNE TÄHÄN PÄIVÄÄN!

Varaa tästä