Elkome

Innoman tuo helpotusta elämään

 

Elkome on osuva esimerkki firmasta, jossa on tartuttu tilaisuuteen, uudistettu rohkeasti ja viilattu oma toiminta ja työvälineet siihen kuntoon, että voidaan aidosti vastata asiakkaiden tarpeisiin.

Parin hengen softafirmasta on kasvanut reilussa 20 vuodessa kansainvälisesti tunnettu ja miljoonien eurojen teollisuuden järjestelmäkauppaa tekevä yritysrypäs. Emon eli Elkome Groupin lisäksi ryppääseen kuuluvat Elkome Systems, Elkome Software ja Elkome Installaatiot.

Elkomen toimitusjohtaja Juhani Yrjänä. ©Innoman/ Osmo Lassila

Kasvava yritys on vaatinut moneen kertaan uudistamista. Yksi merkittävä liiketoimintaa eteenpäin sysäävä vaihe oli, kun vanha toiminnanohjausjärjestelmä osoitti rajansa ja edessä oli uuden järjestelmän hankkiminen. Kasvun myötä tuli myös tarve hioa yrityksen toimintaa yhteen ja saada yksi järjestelmä, joka tukisi kaikkia prosesseja.

 – Innoman tuli tässä vaiheessa avuksi. Määrittelimme ensin yhdessä tarpeemme ja sen jälkeen etsimme meille sopivaa toiminnanohjausjärjestelmää. Innomanin vahva osaaminen toiminnan kehittämisestä, prosesseista sekä itse toiminnanohjausjärjestelmistä oli meille todella hyödyllistä, toimitusjohtaja Juhani Yrjänä kertoo.

Yrjänä on tyytyväinen hankittuun järjestelmään. Elkomen oma osaaminen tulee havainnollisella tavalla ilmi myös hankitun ERP-järjestelmän hyödyntämisessä:

Elkome on jatkokehittänyt ERP:iä ja rakentanut softan, jolla ERP:issä olevat tiedot saadaan reaaliaikaisesti näkyviin isoille näytöille. Lennonjohtoa muistuttavassa valvomossa näkyvät yhdellä silmäyksellä ”Tulevat toimitukset”, ”Vahvistamattomat ostotilaukset”, toimitusvarmuusprosentti sekä joukko muita toimintaa ohjaavia tietoja.
Reaaliaikaisen valvomon ansiosta moniin asioihin voidaan reagoida välittömästi.

 

Yrityksen sisäinen yhteistyö elintärkeää

 

Elkomella kaupan arvo saattaa olla puolikin miljoonaa euroa. Usein tällainen iso järjestelmä edellyttää koko yritysryppään yhteistyötä. Asiakkaan tarpeet selvitetään huolellisesti, suunnitellaan heille ratkaisu ja sitten toteutetaan se.

Tässä olemme hyviä. Me todella osaamme ja tiedämme, mitä teemme. Pystymme rakentamaan mekaniikka- ja sähköpuolelta asti kaiken, mitä tuotteiden testauksessa tarvitaan, Yrjänä kuvaa.

 

Innomanin Mika Ropponen (vas.) ja Elkomen Juhani Yrjänä ovat tehneet yhteistyötä usean vuoden ajan. Kuva: ©Innoman/ Osmo Lassila

Yhtenä esimerkkinä asiakkaiden tarpeiden kuuntelemisesta Yrjänä kertoo Elkomen ohjelmistotuotteista, joiden avulla asiakkaat voivat tukea omia Lean-tavoitteitaan.

Esimerkiksi ohi kävellessäsi voit ottaa tuotantotilojen lattialla olevasta ongelmasta kännykällä kuvan, luokitella sen kiireellisyys- tai vakavuusasteen ja tehdä tiketin. Kuvan lähettämisestä lähtee kello käyntiin. Softa paitsi helpottaa ongelmien näkyväksi tulemista, sillä pystytään myös mittaamaan, miten kauan ongelman ratkaiseminen kesti.

Elkomen vahva kyky pysyä asiakkaiden tarpeiden tasalla ennustaa yhä uusia uudistuksia ja sisäisiä kehityshankkeita. Elkomen ja Innomanin yhteistyö on jatkunut lähes kymmenen vuotta. Yrityksen uudistuessa toimintaa ja prosesseja kehitetään koko ajan.

Ulkopuolisesta asiantuntijaosaamisesta on ollut meille iso apu. Jo pelkästään se, että asioita on voinut ulkoistaa, on helpottanut elämää. Ja kun kumppani on vielä osaava, johdonmukainen ja sellainen, niin kuin olisi meillä töissä, yhteistyötä on haluttu jatkaa, Yrjänä kiittää.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Venla Berg

toimitusjohtaja, prosessikehittäjä, ERP-konsultti
+358 500 443 731
venla.berg@innoman.fi