Liikunnan merkitys

Monet varmaankin miettivät, miksi kirjoitan kyseisestä aiheesta. Eiköhän tästä liikunnasta puhuta jo ihan liikaa.

Puhutaan varmasti, mutta mielestäni ei oikeassa sävyssä.

Eikö jokaiselle terveys ole aika tärkeä asia? Minulle on, ja pyrin sen vuoksi liikkumaan päivittäin. Liikunnan avulla saan ajatukset pois työstäni, paineet pois mielestäni ja lisäksi saan siitä energiaa sekä nukun paremmin.

Liikunnalla on jokaiselle oma merkitys.

Monet liikkuvat peruskunnon ylläpitämisen vuoksi, toiset haluavat kehittää kestävyyttään ja toiset liikkuvat, koska se on ainut keino vapautua henkisesti ja eheytyä.

Miksi sinä liikut?

Liikunnasta kuin muistakin muodissa olevista ilmiöistä ja asioista on media ja mainonta luoneet kuvaa, että niissä pitää noudattaa milloin mitäkin kaavaa. Jos et liiku näin ja pue tällaisia varusteita tai vaatteita ylle, et ole liikunnallinen.

Ulkopuolelta tulevat kaavat voivat olla niinkin vahvoja, että liikkuminen ei olekaan enää itsestä lähtevää tai itselle tarkoitettua toimintaa. Henkilökohtaisten psyykkisten tai fyysisten tarpeiden vuoksi liikkuminen voi jäädä toisarvoiseksi.

Kaikkien edellä mainittujen asioiden valossa voin kehottaa ihmisiä kuuntelemaan itseään ja miettimään itselleen sopivat tavoitteet omaan liikkumiseen.

On myös hyvä pohtia mielessään, mitkä asiat liikkumisessa tuovat positiivisen olon ja mistä nauttii. Liikunnan avulla voit toteuttaa itseäsi vapaasti ja voit tehdä sitä juuri sellaisena kuin olet.

Liikunnan iloa jokaisen kesään!