Terveiset Oulusta!

Oulussa avattiin eilen uusin Pohjola Sairaala. Se on aika harvinaista, uusia sairaaloita ei kovin usein Suomessa perusteta.

Sairaala on hienolla paikalla ja hienosti rakennettu, uusi ja tilava. Täällä otetaan hyvin vastaan kaikki, jotka tarvitsevat hoitoa. Monen alan mestarit ja asiantuntijat palvelevat asiakkaita suurella sydämellä.

Jokaisessa Pohjola Sairaalassa toimii työmestari, joka on työelämän ja työkyvyn ammattilainen.

 

Työmestari auttaa työhön

 

Työmestari auttaa tapaturmaan joutunutta ihmistä palaamaan töihin oikea-aikaisesti.

Työmestarin tärkein tehtävä on ohjata työhön palaamisen prosessia yhteistyössä lääkäreiden, hoitajien, työnantajien, työterveyden ja muiden asiaan kuuluvien tahojen kanssa. Hän on asiakkaan yhteyshenkilö vakuutusyhtiön, hoitotahojen ja työnantajan välillä sekä henkilökohtainen tukija, jonka sydämen asiana on, että yllättävään ja hankalaan elämäntilanteeseen joutunut ihminen pääsisi mahdollisimman nopeasti takaisin normaaliin arkeen.

Työmestari käyttää työssään ammatillisen kuntoutuksen keinovalikoimia.

 

Työ paras kuntouttaja

 

Idea on yksinkertainen: tuodaan työhön palaamisen ohjaus niin varhaiseen vaiheeseen kuin mahdollista. Silloin ei pääse syntymäänkään ongelmia. Tutkitusti mahdollisimman aikainen paluu normaaliin arkeen ja työelämään on paras kuntouttaja.

Olen työskennellyt aiemmin sosiaali- ja terveysalan eri tehtävissä lasten, perheiden ja työikäisten parissa, ja olen työssäni käytännössä nähnyt, millainen merkitys aikaisella kuntoutumisella, työllä ja arjen rutiineilla on. Pitkittyessään kotiin jääminen ja toimettomuus passivoivat ja aiheuttavat monia ongelmia.

Siksi koenkin, että Pohjola Sairaalan työmestari on avainasemassa tapaturmaan joutuneen ihmisen palaamisessa normaaliin elämään. Se on sekä potilaan, tämän työnantajan että myös yhteiskunnan yhteinen etu.

Pohjola sairaalalla työskentelevät työmestarit ovat Innomanin ammattilaisia.

Oulun tuore työmestari Tero Nevala

©Innoman/ Usva Torkki