Laptitec: Työvälineet voittajatiimien rakentamiseen Innomanin valmentajan avulla

Laptitec Oy

Lapti Group -konserniin kuuluva talotekniikkaan erikoistunut Laptitec toimii koko Suomessa. Laptitec suunnittelee ja toteuttaa LVIAS-järjestelmät kerros- ja rivitalokohteisiin sekä liike- ja palvelutilojen uudis- ja saneerauskohteisiin. Laptitec tunnetaan korkeasta laadusta ja panostamisesta ammattitaitoiseen työvoimaan.

www.laptitec.fi

Toimiala

Talotekniikka

Toimipisteet

Espoo, Vantaa, Pirkkala, Jyväskylä ja Oulu

Liikevaihto 2018

27,9 milj. euroa, kasvua +8 %

Henkilöstö 2018

190, kasvua 38 %

Kasvava ja uudenaikainen LVIAS-alan edelläkävijä Laptitec Oy halusi antaa esimiehille ja koko henkilöstölle uusia eväitä kehittää työyhteisöä. Arkipäivän kiireen ja muuttuneiden tiimien paineessa haluttiin antaa mahdollisuus pysähtyä kuuntelemaan ja ajattelemaan omaa esimiestyötä. Tavoitteena oli jakaa kokemuksia ja oppia työkavereilta ulkopuolisen mentorin opastuksella tiimityö- ja esimiesvalmennuksissa.

Lapti Group -konserniin kuuluva Laptitec on kasvanut nopeasti viime vuosina. Kahdessa vuodessa liikevaihto on liki kaksinkertaistunut yli 25 miljoonaan euroon henkilöstön kasvaessa myös nopeasti.

–Tiimimme ovat heterogeenisiä, mukana on sekä uutta että kokenutta väkeä. Tämä luo omat haasteensa arkipäivän kiireen lisäksi työnjohdolle. Halusimme tarjota mahdollisuuden sekä työvälineet oman esimiestyön kehittämiseen. Tämä on koko organisaation parhaaksi, voittajatiimeissä ihmiset tekevät töitä hyvällä mielellä, sanoo Laptitecin toimitusjohtaja Jussi Holma.

Esimiesvalmennuksella kasvatetaan voittajatiimit

Yhteistyö Innomanin ja Laptitecin kanssa aloitettiin vuonna 2017 työnohjauksella, jossa esimiesten tiimityövalmiuksia kehitettiin. Ohjaus tehtiin ryhmissä, jotta asioita voitiin jakaa ja oppia muilta samalla kun mietittiin omia taitoja. Innomanin Matti Hyry auttoi tuomalla ulkopuolisen ammattilaisen näkemyksen ja apua kehittämiseen.

Tiimityöskentelyyn lisäbuustia käytännönläheisen koulutuksen ja esimiesvalmennuksen avulla. ©Innoman/ Linda Lipponen, Lifu

–Voittajajoukkueen kasvattaminen lähtee jokaisesta yksilöstä, mutta siihen tarvitaan hyviä työvälineitä ja jopa pedagogista otetta, kun joukkueessa on mukana niin kokeneita kuin nuoria osaajia. Tämä oli juuri se, mihin lähdimme Innomanin kanssa vastaamaan, Holma kertoo.

–Vedimme läpi napakan ja hyvin käytännönläheisen koulutuksen, josta haettiin omaan työhön uusia työvälineitä ja ajattelutapoja. Haastavinta rakennusalan hektisessä arkipäivässä onkin juuri rutiinien muuttaminen, ja tässä johdon sitoutuminen on ensiarvoisen tärkeää, sanoo Innomanin valmentaja Matti Hyry.

–Innomanin kanssa yhteistyö sujui oikein hyvin. Olemme erityisen tyytyväisiä siihen, että Innoman kuunteli meidän tarpeitamme ja yhdessä rakensimme sisällön juuri meille. Teimme hyvää yhteistyötä avoimin mielin, Holma sanoo.

Vuoden 2018 syksyllä Laptitec käynnisti yhdessä HM Coachin kanssa esimiesvalmennusohjelman, joka oli jatkoa Lapti Groupissa rakennetulle esimiesten valmennusohjelmalle. Innomanilta Matti Hyry oli yhteistyötahona ja coachina sparraamassa esimiehiä ryhminä ja yksilöinä erilaisilla harjoituksilla. Valmennus kesti vuoden 2019 kevääseen asti.

–Valmennus osui ja upposi, se täytyy sanoa. Käytännön työvälineiden lisäksi jo sillä oli paljon arvoa, että oikeasti porukalla pysähdyttiin ja keskusteltiin asioista. Kuten yleensä näissä tilanteissa käy, esiin tuli myös paljon uusia ideoita, kun päästiin avoimin mielin antamaan palautetta, Holma kertoo.

Hyvä yhteistyö edellyttää kummankin sitoutumista

Valmennus räätälöitiin huolellisesti Laptitecin tarpeisiin, ja kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä yhteistyöhön ja sen tuloksiin.

–Laptitecissa tehdään erittäin vastuullista henkilöstöpolitiikkaa, kun esimiesten taitoihin ja työyhteisön toimivuuteen panostetaan. Näin tuetaan kaikkien jaksamista nopeasti kehittyvässä edelläkävijäyrityksessä. Kokeneelle valmentajalle on ilo nähdä teknisellä alalla työyhteisö, jossa panostetaan ihmiseen, Hyry sanoo.

Innomanin Matti Hyry (vas.) ja Laptitecin Jussi Holma (oik.) olivat tyytyväisiä antoisaan yhteistyöhön. ©Innoman/ Linda Lipponen, Lifu

 

Kiinnostuitko? Varaa tunnin veloitukseton konsultaatio, miten Innoman voisi olla teille hyödyksi.

Varaa ilmainen konsultaatio

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Venla Berg

toimitusjohtaja, prosessikehittäjä, ERP-konsultti
+358 500 443 731
venla.berg@innoman.fi