Inhimillinen tehokkuus

Löytyykö meistä vielä tehoja, joilla nostamme tuottavuuden uudelle tasolle ja vahvistamme Suomen kansainvälistä kilpailukykyä?
Minä uskon, että löytyy.

Aamun lehdessä (HS 12.2.2021) kerrottiin eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puoltavan hallituksen strategiaa Suomen kestävän kasvun ohjelmasta. Ohjelman sisältämät uudistukset ja investoinnit rahoitetaan EU:n elpymispaketin tuomalla rahoituksella vuosina 2021-2023.

Valtiovarainvaliokunta nostaa mietinnössään esiin sen, että investointikohteita valittaessa tulee painottaa toimien vaikuttavuutta, vipuvaikutusta ja kustannustehokkuutta.

Seurauksena hankkeita, joissa tehostetaan prosesseja, johtamisjärjestelmiä ja sitä miten organisaatio saadaan pelittämään mahdollisimman hyvin. Toivon, että näissä tulevissa hankkeissa huomioidaan kestävä kehitys ja tehokkuus myös inhimilliseltä kantilta.

Olemme saaneet seurata mediasta sitä, kuinka korona-aika on lisännyt uupumusta ja mielenterveysongelmia. Työn merkityksellisyys ja vaikuttavuus omaan hyvinvointiin on varmasti pohdituttanut monia.

Muutos lähtee pienistä asioista, joita tehdään eri tavalla kuin aiemmin. Tarvitaan systeemisyyttä ja tukea. Organisaatioissa tämä tarkoittaa sitä, että keskustellaan, sovitaan ja tehdään asioita yhdessä. Fakkiutuneita tapoja kannattaa purkaa ja rakentaa tilalle avointa vuorovaikutusta ja onnistumisista iloitsemista.

Meissä kaikissa piilee valtava määrä energiaa ja tehoa, se vain pitää kutsua esiin.

Sielun Veljet – Säkenöivä voima
Eläin elää, ihminen ihmettelee
Kaikki tahtoo elää säkenöivästä voimasta
Kaikki tahtoo elää säkenöivästä voimasta
Kaikki tahtoo elää säkenöivästä voimasta
Säkenöivässä voimassa, säkenöivästä voimasta…

 

Kaipaatko apua? Onko sinulla hyviä johtamisajatuksia, jotka haluat viedä käytäntöön? Ota yhteyttä ja kehitetään työyhteisön inhimillistä tehokkuutta.

Varaa ilmainen konsultaatio

 

Kirjoittaja

Sari Lehtoaro

Lue kirjoittajan muita tekstejä