Pois Tieltä! -Safarit: Innoman auttaa kehittämään arvolupauksesta liiketoimintaa

Pois Tieltä! -Safarit Ky

Pois Tieltä! -Safarit tarjoaa ajotapahtumia maastoautoilla, mönkijöillä ja enduropyörillä. Asiakas- ja henkilökuntatilaisuuksiin erikoistuneen elämyspalveluyrityksen valtteina ovat osaava henkilökunta ja keskittyminen kohtaamiskokemukseen: toisen ihmisen kohtaa aidommin uudessa ympäristössä, ja arkipäivän huolet unohtuvat.

www.poistielta.com

Toimiala

offroad-safarit, virkistyspäivät, kokouspalvelut

Toimipiste

Lohja

Motto

"Kunnon bileissä on neliveto päällä!"

Elämyspalveluita tuottava Pois Tieltä! -Safarit on erikoistunut offroad-safareihin ja muihin maastoajotapahtumiin, joita järjestetään yrityksien henkilöstölle ja sidosryhmille. Liiketoimintaa haluttiin kehittää eteenpäin, mutta investointivaltaisessa toiminnassa haluttiin varmistua oikeasta kehityssuunnasta: miten esimerkiksi kasvava ympäristötietoisuus vaikuttaa polttomoottoriajoneuvoilla tapahtuvan maastoajon suosioon ja miten tämä tulisi ottaa huomioon yrityksen toimintaa kehitettäessä?

Yritystapahtumiin ja elämyspalveluihin keskittynyt Pois Tieltä! -Safarit panostaa toimintansa ja palvelujensa kehittämiseen. Investointivaltaisella toimialalla kuitenkin olennaista on ajatella pitkän aikavälin kehitystä ja siihen liittyviä kysymyksiä. Esimerkiksi, mikä on maastoajoon keskittyvän elämyspalvelun tulevaisuus ympäristötietoisuuden kasvaessa ja polttomoottoriajoneuvojen suosion vähentyessä? Tähän ja muihin liiketoiminnan kehittämiseen liittyviin kysymyksiin haettiin vastausta Innomanin avulla.

©Innoman/ Linda Lipponen, Lifu

–Olemme toimineet jo 20 vuotta alalla, ja tänä aikana on näkynyt erilaisia muutoksia liiketoimintamme edellytyksissä. Esimerkiksi talouden nousut ja laskut vaikuttavat meillä asiakaskuntaan ja palvelujen suosioon selvästi. Lisäksi erilaiset asiat nousevat tärkeiksi eri aikoina, esimerkiksi vakuutuksista tapaturmien varalle ei aiemmin kyselty, mutta nykyään sitä kysellään paljon. Halusimme arvioida tulevaa kehitystä ja sitä, kuinka se vaikuttaa liiketoimintaamme, sanoo Pois Tieltä! -Safarien omistaja Paavo Hyrkkö.

Arvolupauksesta arvon luontiin

Asiakkaiden ostomotiivien ymmärtäminen auttaa yrityksen arvolupausta muotoiltaessa. Innomanin suorittamien haastattelujen avulla päästiin ymmärtämään paremmin ostavien asiakkaiden ajatuksia ja tarpeita.

–Kuten aina erikoistuneessa liiketoiminnassa, riskit liittyvät teknologisiin ja yhteiskunnallisiin murroksiin, jotka vaikuttavat ostokäyttäytymiseen. Onko maastoajopalvelussa esimerkiksi järkevää enää ostaa polttomoottoriajoneuvoja, vai pitäisikö siirtyä sähköllä toimiviin, ja kuinka nämä investoinnit saadaan taloudellisesti mielekkäiksi? Tämä on esimerkki kysymyksistä, joita arvioimme yhdessä Pois Tieltä! -Safarien kanssa, kertoo Innomanin Pekka Berg.

©Innoman/ Linda Lipponen, Lifu

Tutkittu tieto ei kuitenkaan yksin riitä liiketoiminnan kehittämisessä. Tarvitaan myös tekoja, ja niihin päästään vain konkretiaan keskittyvän suunnitelman avulla.

–Innoman auttoi meitä siirtymään arvolupauksen muotoilusta suoraan itse tekemiseen, eli arvon luontiin asiakkaillemme. Saimme varman pohjan ja suunnan kehittää liiketoimintaa, Paavo Hyrkkö sanoo.

Arvontuotto Pois Tieltä! -Safareille

Kun tiedetään oikeat tarjoamaan ja teknologiaan kohdistuvat toimenpiteet kasvaneen asiakasymmärryksen myötä, on helpompaa tehdä päätöksiä liiketoiminnan kehittämisestä.

–Nyt tiedämme, miten palvelujamme pitää kehittää. Prosessissa tärkeää oli myös se, että pääsimme kerrankin keskittymään asiaan ja puhumaan asiantuntijan kanssa rauhassa erilaisista ajatuksista, joita toiminnan kehittämiseen liittyy. Innomanin Pekan kanssa työskentely oli helppoa, ja hänen kokemuksensa ja osaamisensa tulivat prosessin aikana hyvin esiin. Saimme siten muiden yritysten kehittämisen myötä kertynyttä osaamista omaksi hyödyksemme, Paavo Hyrkkö kertoo.

©Innoman/ Linda Lipponen, Lifu

–Kiihdytyslaboratoriometodimme sopii kaiken kokoisille yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa. Jokaisen yrityksen haasteet ovat erilaisia, mutta liiketoiminnan kehittämisessä on muutamia perusasioita, kuten juuri asiakasymmärrys, jota ei voi koskaan ohittaa. Pois Tieltä! -Safarien kanssa työskentely oli mukava kokemus, koska yritys on sitoutunut toiminnan kehittämiseen ja hakee vahvaa kasvua, Pekka Berg sanoo.

Haetko yritykselle uutta kasvua? Varaa maksuton konsultaatio, konsulttimme kertoo, mihin liiketoiminnan kehittämisessä pitäisi keskittyä!

Varaa ilmainen konsultaatio

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Pekka Berg

hallituksen puheenjohtaja
+358 40 545 5560
pekka.berg@innoman.fi