Pekka Berg

Pekka Berg

johtaja, innovaatiot
+358 40 545 5560
pekka.berg@innoman.fi

Pekka Berg, TkT (innovaatiojohtaminen, väitöskirja käsitteli tuotekehitystoiminnan tuloksellisuuden mittaamista suomalaisissa yrityksissä ja kansallisissa teknologiaohjelmissa). Innoman Oy:n perustajajäsen.

Pekan vahvimman kiinnostuksen kohteita ovat innovaatiojohtamisen käytännöt ja organisaatioiden prosessit sekä strategisella että operatiivisella tasolla. Erityisen innostavia ne ovat Pekan mukaan silloin, kun pohditaan innovaatioprosessin alkupään (Front End) hallintaa, asiakasymmärrystä, innovaatiotoiminnan nopeutta ja uusien liiketoimintamallien kehittämistä.

Minua motivoi se, kun näen näiden keinojen auttavan organisaatioita kehittämään innovointikyvykkyyttään ja kilpailukykyään. Erityistä iloa koen työskennellessäni hyvien tiimien kanssa Innomanissa ja asiakasyrityksissä, Pekka kuvaa.

Pekka on työskennellyt myös teollisuudessa ja yliopistomaailmassa. Innovaatiotoimintaa hän on tutkinut ja opettanut Tampereen teknillisessä korkeakoulussa, Manchesterin yliopistossa, Stanfordin yliopistossa, Aalto-yliopistossa ja St. Gallenin yliopistossa. Vuosien varrella hän on tehnyt yhteistyötä lukuisien tunnettujen kotimaisten ja kansainvälisten yritysten kanssa.

Pekan tieteellinen ura jatkuu aktiivisena. Hän tekee tutkimusta, luennoi innovaatiotoimintaan liittyvissä tieteellisissä konferensseissa ja vetää innovaatiojohtamisen kursseja Aalto yliopiston Aalto Ventures Program (AVP) -, Executive Education MBA – sekä Diploma in Product Development (DPD) -ohjelmissa.

Hänen kirjoittamiaan kirjoja on julkaistu suomeksi ja englanniksi. Tieteellisiä julkaisuja on noin 100, tuoreimpana artikkeli innovaatioekosysteemien muodostumisesta.

Vapaa-aikaani vietän talonrakennuksen, puutarhan hoidon, mökkeilyn ja sulkapallon parissa. Intohimoni on kivi- ja betonirakentaminen, mutta välillä täytyy joustaa ja korjata vaimon omistamia vanhoja hirsi- ja puurakennuksia.

Lue tämän henkilön tekstejä

Blogi 6.2.2018

PK-yritysten innovaatiotoiminta – mitä se on?

PK-yritysten innovaatiotoimintaa tuetaan monin tavoin, ja asiantuntijoita yritysten auttamiseksi löytyy moneen lähtöön. Mitkä ovat parhaat käytännöt, joiden avulla PK-yrityksissä kehittyy kansainvälisesti merkittäviä uusia tuotteita, palveluita ja liiketoimintamalleja?

Lue lisää
Blogi 26.9.2017

Alustatalous ja ekosysteemit – jargonia vai oikeaa asiaa?

Onko myös PKk-yrityksen mahdollista johtaa merkittävää alustataloutta?

Lue lisää
Blogi 20.6.2017

Innovaatiotoiminnan mahdollistajat

Mitä johdamme, kun haluamme uusia tuotteita, palveluita ja liiketoimintamalleja?

Lue lisää
Blogi 3.3.2017

Innovaatiotoiminnan kolme peruspilaria

Mitä johdamme, kun johdamme innovaatiotoimintaa?

Lue lisää