Jyrki Suomala

Jyrki Suomala

asiantuntija
+358 40 1291774
jyrki.suomala@innoman.fi

Jyrki, Suomala, KT, dosentti.
Tutkimukset ja kehittämishankkeet käsittelevät ihmisen päätöksentekoa innovaatiojohtamisen, ostamisen ja markkinoinnin konteksteissa neurotieteen näkökulmasta.
Innoman Oy:n asiantuntija, erityisalana kuluttajien neurotiede ja neuromarkkinointi.

Jyrkin vahvin intohimo on auttaa yrityksiä soveltamaan omissa prosesseissaan modernin neurotieteen tuloksia. Moderni tieto ihmisen aivojen toiminnasta avaa nimittäin hämmästyttävästi uusia sovellusmahdollisuuksia yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön.

Erityisen innostavaa Jyrkin mielestä on nähdä, kuinka yritykset oppivat huomioimaan kuluttajien todellisia mielihaluja aina innovaatioprosessin alkupäästä (Front End) markkinointiviestinnän suunnitteluun.

InnoNeuro7-työkalun ja aivomittauksen avulla yritykset saavat ainutlaatuista tietoa kuluttajien mieltymyksistä. Jyrkin mielestä on huikeaa toimia huippututkimuksen ja käytännön välimaastossa niin, että yritysten kannattavuus ja kilpailukyky kasvavat.

Minua innostaa valtavasti se, kun näen neurotieteen sovellusten auttavan yrityksiä kehittämään toimintojaan niin, että kuluttajien mieltymykset otetaan huomioon aina ideointivaiheesta tarjoaman lanseeraukseen saakka. Suurta mielihyvää koen, kun saan toimia fiksujen ihmisten kanssa niin asiakasyrityksissä kuin myös Innomanissa, Jyrki toteaa.

Jyrki on työskennellyt myös yliopistomaailmassa. Innovaatiotoimintaa hän on tutkinut ja opettanut Laurea-ammattikorkeakoulussa, Turun yliopistossa ja Santa Barbaran yliopistossa Kaliforniassa. Vuosien varrella hän on tehnyt yhteistyötä useiden tunnettujen kotimaisten ja kansainvälisten yritysten kanssa.

Jyrkin tieteellinen ura jatkuu aktiivisena. Hän on edelleen Laurea-ammattikorkeakoulun yliopettaja. Hän tekee tutkimusta ja luennoi ihmisen päätöksenteosta, neuromarkkinoinnista ja innovaatioista Laureassa ja useissa tieteellisissä konferensseissa.

Hänen kirjoittamiaan kirjoja on julkaistu suomeksi ja englanniksi. Tieteellisiä julkaisuja on noin 90, tuoreimpana artikkeli ihmisten aivojen toiminnasta rajaturvallisuuteen liittyen.

Vapaa-aikani kuluu perheen ja tietokirjojen parissa (lukien ja itse kirjoittaen). Lisäksi käyn kuntosalilla, viimeistelen omakotitalon peruskorjausta ja vietän aikaa luovassa joutilaisuudessa, Jyrki kertoo.

Lue tämän henkilön tekstejä

Blogi 17.1.2023
Eduskuntavaaliehdokas, kohtaa äänestäjä aivoystävällisellä tavalla

Kevään 2023 eduskuntavaalit lähestyvät ja ehdokkaat sekä puolueet miettivät, kuinka saada kansalaiset äänestämään sankoin joukoin. Oletamme, että avain ehdokkaan valintaan on hänen esittämiensä ajatusten ja lupausten sisällöissä. Onko näin?

Lue lisää
Blogi 2.10.2020
Kätketty itsekeskeisyys vaikuttaa ihmisten valintoihin

Tutkimukset ovat mielenkiintoisella tavalla osoittaneet miten omaan nimeen ja itseen liittyvillä asioilla on sattumaa enemmän yhteyttä siihen, mistä pidämme, mitä valitsemme ja miten käyttäydymme ympäristössämme.

Lue lisää
Blogi 22.4.2020
Testaa idean, tuotteen tai viestin vaikuttavuus

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kohderyhmän mielihaluverkoston aktivoituminen tiettyjen viestien ja mainostan yhteydessä ennakoi sitä, kuinka nämä viestit ja mainokset vaikuttavat oikeilla markkinoilla. Tutkimuksista käytäntöön voi helposti edetä Innomanin testityökalulla.

Lue lisää
Blogi 21.5.2019
Aivotutkimuksen avulla parhaisiin innovaatiohin

Parin viime vuosikymmenen aikana aivotutkimuksen avulla on saatu valtavasti uutta tietoa ihmisen käyttäytymisestä. Kun aiemmin vain lääkärit pääsivät katsomaan ihmisen kallon sisään, nykyisin aivojen rakennetta ja toimintaa...

Lue lisää
Blogi 14.12.2017
Nobelisti Richard Thaler ja yritysten innovaatiot

Nobelin taloustieteen palkinnon saaja Richard Thaler on osoittanut ihmisten päätöksenteon perustuvan pikemmin tunteisiin ja ajatteluvinoutumiin kuin järkevään päättelyyn.

Lue lisää