Helgi Vaarman: Innoman kehittää pienen palveluyrityksen liiketoimintaa

Tmi Helgi Vaarman

Kotisiivoukseen erikoistunut suomalainen yritys, joka tunnetaan tinkimättömästä palveluasenteesta.

Toimiala

Siivouspalvelu

Henkilöstö

10

Liiketoiminnan kasvu

Liiketoiminta miltei kaksinkertaistui Innoman-yhteistyön aikana

Kotisiivoukseen erikoistunut yrittäjä Helgi Vaarman pyysi Innomanin apuun liiketoiminnan kehittämiseen. Hyvä liikeidea ja kokemus toimivat pohjana innovatiivisten uusien palvelujen muokkaamiseen tehokkaaksi liiketoiminnaksi. Kehitystyö tapahtui Innomanin tuotteistamassa Kiihdytyslaboratoriossa. 

Yhteistyö alkoi keskustelulla, jossa Innomanin edustaja kertoi erilaisista mahdollisuuksia tukea liiketoiminnan kehittämistä. Tästä päädyttiin tekemään suunnitelma, jonka toteuttamiseen saatiin apua myös ELY-keskukselta.

–Innomanin edustaja auttoi hakemuksen tekemisessä ELY-keskukselle. Tämä oli iso apu jo heti alkuvaiheessa, Helgi Vaarman kertoo.

Ideasta kasvusuunnitelmaksi

Innomanin asiantuntija Pekka Berg kävi läpi yrityksen talouden. Tämän pohjalta lähdettiin yhdessä rakentamaan konkreettista kasvusuunnitelmaa.

–Paitsi kasvusuunnitelman laatimiseen, Pekka antoi myös paljon vinkkejä liiketoiminnan kehittämiseen ihan kulunhallinnan tasolle asti. Lisäksi muodostimme selkeät laskutustavoitteet, joiden avulla päästään suunniteltuun tavoitteeseen. Prosessin aikana sainkin hyvän kokonaiskuvan yrityksen toiminnasta ja taloudellisista mahdollisuuksista, ja tuli ihan sellainen tunne, että vau, tämähän toimii, Helgi Vaarman sanoo.

©Innoman/ Linda Lipponen, Lifu

–Helgillä oli hyvin selkeä visio liiketoiminnan tulevaisuudesta. Yhdessä kokemuksen ja asiakaskunnan tuntemuksen kanssa tämä oli erinomainen pohja lähteä rakentamaan yhteistyössä konkreettisia tulevaisuuden suunnitelmia, Pekka Berg kertoo.

Kehittämisen resurssihaasteista toimintaan

Yhteistyössä olikin kyse monella tasolla toiminnan kehittämisestä. Yhteistyössä keskityttiin erityisesti kehittämisen resurssihaasteisiin ja kehittämään toimeenpanokykyä eli viemään liiketoimintaa eteenpäin.

–Pekka osasi ottaa toimintamme hyvin haltuun, hän näki heti kehityskohteet. Yhteistyön aikana hänestä tuli luotettu neuvonantaja meille, ja saimme häneltä hyviä käytännön työvälineitä yrityksen toiminnan kehittämiseen ja johtamiseen, Helgi Vaarman kertoo.

Yhteistyö Innomanin kanssa sujui mutkattomasti:

–Paitsi erittäin ammattitaitoinen, Innomanin tiimi oli myös mukava työkaveri. Koko ajan oli sellainen tunne, että he tiesivät, mitä ovat tekemässä, ja että asia tehdään yhteistyössä kanssamme. Olen erittäin tyytyväinen, että päätin panostaa yhteistyöhön heidän kanssaan, Helgi Vaarman sanoo.

–Pienikin yritys perinteisellä toimialalla voi olla hyvinkin innovatiivinen, kuten Helgin yritys on. Kasvu syntyy kyvystä kehittää innovatiivisia palvelutuotteita, joiden hiomiseen meidän Kiihdytyslaboratorio toimii erittäin hyvin, Pekka Berg sanoo.

©Innoman/ Linda Lipponen, Lifu

Helgi Vaarmanin toiminnan lähtökohtia on alusta alkaen ollut korkea palvelutaso ja asiakkaiden toiveiden kunnioittaminen. Vuonna 2012 aloittaneella yrityksellä on nyt 10 työntekijää ja edelleen mukana ensimmäisen toimintavuoden aikana alkaneita asiakkuuksia.

–Koti on jokaiselle tärkeä paikka, ja asiakkaillamme täytyy olla tunne, että he päättävät, kuinka heidän kotiaan hoidetaan, työ tehdään aina asiakkaan ehdoilla, Helgi Vaarman kertoo.

Kiinnostuitko? Varaa tunnin veloitukseton konsultaatio, miten Innoman voisi olla teille hyödyksi.

Varaa ilmainen konsultaatio

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Pekka Berg

hallituksen puheenjohtaja
+358 40 545 5560
pekka.berg@innoman.fi