Kynix Oy oppi myymään arvoa ja hyötyä

Kynix Oy

Kynix Oy tarjoaa uusia ratkaisuja ja uudenlaista teknologiaa metallialalle. Yrityksen CraftLeap-sovellus on metalliteollisuudelle suunniteltu tarjouslaskentaohjelmisto, jolla mahdollistuu valmistukseen ja sen suunnitteluun liittyvien tietojen hallinnointi sekä tehokkaampi tarjouslaskenta.

craftleap.com

Toimipiste

Seinäjoki

Toimiala

Metallialan ohjelmistoyritys

Kiihdytyslaboratorion hyödyt

Kynix 1) oppi myymään arvoa 2) yksinkertaisti tuotekehitysprosessin

Kynix Oy:n ja Innomanin yhteistyö lähti siitä, että Kynixissä haluttiin kättä pidempää arjen toimintaan. Yhteistyössä otettiin kantaa siihen, miten jatkossa kehitetään, markkinoidaan ja tehdään jatkosuunnitelmia.

”Asiakkaita on tullut lähestyttyä eri tavalla”, summaa Ville Lehtinen Kynixiltä projektin tuloksia.

Projektissa keskeisenä oli käsitellä liiketoimintamallin näkökulmasta tapaa, jolla Kynix ajattelee tarjoamaansa ja miten se esitellään asiakkaille. Projektissa tehtiin kolmitasoinen asiakasluokittelu sen mukaan, kuinka hyvin Kynixin asiakas osaa argumentoida omasta liiketoimintamallistaan. Tämän pohjalta luotiin kolmitasoinen Kynix-tarjoama, jossa korostuvat arvolupaus, arvon tuotto ja arvon luonti.

Kynix Oy: Ville Lehtinen & Kyösti Nikula

Konkreettisia työkaluja arjen toimintaan ja markkinointiin

Yhteistyössä tavoiteltiin helposti noudatettavia ja konkreettisia työkaluja Kynixin arkeen. Tavoitteeksi nostettiin selkeät askelmerkit, kuinka seuraavat vuodet kehitetään, kuinka järjestetään markkinointi ja näille konkreettinen roadmap.

”Innomanin kanssa oli antoisa reissu”, kiittelee Lehtinen. Hän koki, että Innomanilta tuli paljon mielenkiintoista infoa kaikenlaisiin asioihin, joita ei itse osana yritystä pysty huomaamaan.

Ville Lehtinen nostaa esille sen, että samoihin asioihin keskitytään kuin ennenkin, mutta tapa tehdä se on erilainen. Kynixin visiota muotoiltiin ja konkretisoitiin yhteistyössä, vision tarkennuksen myötä selkiytyi miten asioita kannattaa esittää tai esimerkiksi esitys muotoilla. Merkittäväksi muutokseksi Lehtinen koki sen, millä tavoin tarjouslaskentaohjelman tuoman arvon voi esitellä asiakkaalle. Jo myyntiprosessin aikana Kynix selvittää asiakkaan tarjouksen tekemiseen liittyviä tunnuslukuja ja konsultoi tarjousprosessin tehokkuutta verrattuna toimialan keskiarvoihin. Konkreettisina toimina Kynixissä on ollut myös se, että tuotekehityspuolta on muutettu ja yksinkertaistettu.

Kynix Oy – Loikka tehokkaampaan tarjouslaskentaan

Kynixissä tiedetään, että he pystyvät tarjoamaan tehokkaampia ratkaisuja ja uudenlaista teknologiaa metallialalle. Yhdessä Innomanin kanssa muotoiltiin kuitenkin paremmat raamit tuotteen ympärille ja käsiteltiin sitä, miten yritys jatkossa saa arvon myös asiakkaan tietoisuuteen.

”Voin suositella Innomania kyllä muillekin”, kehuu Lehtinen. Hän kuvaa yhteistyötä helpoksi, asiantuntevaksi ja joustavaksi. ”Innomanissa meidät otettiin hyvin huomioon ja palvelu oli aulista. Olemme yhteistyön jälkeenkin jatkaneet niillä linjoilla, mitä kehitimme Innomanin kanssa.”

 

Kaipaatko asiantuntija-apua oman liiketoimintanne vauhdittamiseen?

Varaa aika 

 

Pekka Berg

hallituksen puheenjohtaja
+358 40 545 5560
pekka.berg@innoman.fi